www.detitaliensketorv.dk
 
 
  Det Italienske Torv Miele Italiano Italiensk Aceto Balsamico

"Antichi Sapori"

ÆBLE CONDIMENTO

Acetaia "Antichi Sapori di Casa Giusti" har hjemsted mellem bakkerne for foden af appennino Tosco-Emiliano. Her startede familien Giusti i 2001 at lave balsamico af æble most, en gammel tradition fra oldefar Emilio`s tid i 1915.
Giusti Emilio, kaldet "secondo" eftersom il nonno (farfar) også hed Emilio, fortæller at balsamico lavet på æbler var de fattiges erstatning på balsamico lavet på druer.
Nonno Emilio startede i soveværelset ved at hænge en bomuldssæk i loftet med de ituskårne æbler så saften kunne dryppe ned i en spand. Det var forøvrigt brugt at have madvarer som skulle lagrer i soveværelset, da man ikke rådede over andre muligheder.
Fremgangsmåden er simpel, æblerne bliver først knust og derefter presses saften ud. Saften koges og kommes derefter på store tønder, her blandes mosten med en procendel af æbleaceto som nedsætter eller standser den naturlige gæringsproces. Efter 3 år hældes mosten over i små tønder (familiens første 2 tønder fra 1915 bruges stadig), de såkaldte "batterier" og fremgangsmåden herfra er den samme som for Aceto Balsamico Tradizionale, d.v.s. lofter og naturligvis klimaet i området som gør at processen har den rigtige effekt ved luftens fugtighed, varmen m.v.

Hos Antichi Sapori er den yngre generation meget aktive med at præsenterer deres produkt på messer i udlandet. På landstedet arangeres rundvisning med spisning "picnic" såfremt vejret er godt. Her er en dejlig positiv atmosfære og man føler sig hjemme straks efter at have passeret indkørslen hvor 3 pragtfulde hunde kommer dig imøde.....

Det Italienske Torv Miele Italiano Italiensk Aceto Balsamico
 
DET ITALIENSKE TORV.DK

 

kontrolrapport