www.detitaliensketorv.dk
 
 
  Det Italienske Torv Miele Italiano Italiensk Aceto Balsamico

Acetaia "Bompana"

ACETO BALSAMICO TRADIZIONALE "SORT GULD"

Acetaia "Bompana" starter i 1974 efter at Cavaliere Secondo Vecchi køber en del af en stor landejendom der siden år 1600 havde tilhørt en familie ved navn Bompana. I dag består landejendommen af den 300 års gamle gårdsbygning med lofter og terrasser. Her står nu tønder med drue saft, tilhørende familien Secondo Vecchi. Udover det har Secondo sine vinmarker med Trebbiano og Lambrusco druer.

Secondo (kaldet Dino) starter l`accetaia med de gamle tønder som han har arvet efter sin farfar Celso og sin far Egidio. Der købes tønder udefra og lofterne bliver fyldt op.
I 90erne var "Bompana" nået op på at fylde 4000 flasker med Aceto Balsamico Tradizionale D.O.P., som alle regelmæssigt bliver analyseret af Consorzio Produttori di Modena.
I Spilamberto (Aceto balsamico Tradizionale's fødeby) siger man at: Aceto Balsamico Tradizionale ikke produceres, den laves.........

Datteren Lara fortalte mig at førhen, når der, i en familie, fødtes en pige, blev en række tønder med most fra samme år sat til side. Denne række tønder hvori mosten gennem årene havde udviklet sig til "Aceto Balsamico Tradizionale Extravecchio" blev så givet som medgift til pigens bryllup.

Det Italienske Torv Miele Italiano Italiensk Aceto Balsamico
 
DET ITALIENSKE TORV.DK

 

kontrolrapport