www.detitaliensketorv.dk
 
 
  Det Italienske Torv Parmigiano Reggiano

"La famigliare"

PARMIGIANO REGGIANO D.O.P "Ostens Konge"

"La Familiare" er et mejeri D.O.P., mejeriet er sammensat af 18 små landmænd og ledet af sig. Gianetti Lelio.
Mælken til parmasanosten bliver kørt til mejeriet morgen og aften, i staldene bliver køerne kun fodret med frisk vegetabilsk føde hovedsageligt erba medica (lucerne).
"La Familiare" er et mindre mejeri som sælger deres produkter direkte fra mejeriet samt fra to butikker henholdsvis 15 / 20 km fra mejeriet, her sælges kun produkter fra "La Familiare". Interessen er ikke at vokse men at bibeholde "landmands stemningen" på mejeriet og i butikkerne. Da jeg talte med sig. Gianetti om forskellen på parmasanost bio og almindelig sagde han at der faktisk ikke er nogen forskel da parma osten ikke kan laves hvis foderet ikke er rent (bio) det har noget med processen under lagringen at gøre, jeg har læst og hørt om dette andre steder fra.......

Også her fik jeg en lille historie af sig. Gianetti.
Han er opvokset i et fattigt hjem på landet og fulgte sin mor overalt, fra han var omkring 5 år var han ofte med hende på mejeriet hvor han praktisk talt er opvokset.
Derhjemme var der ikke penge til at købe den værdifulde ost for, så den lavede de selv, det foregik i en kobbergryde som blev sat forneden i brændeovnen, når det var tid at tage gryden ud blev den kølnet med koldt vand og derefter var fremgangsmåden som på mejeriet.



Det Italienske Torv Parmigiano  Reggiano
 
DET ITALIENSKE TORV.DK

 

kontrolrapport