www.detitaliensketorv.dk
 
 
  Det Italienske Torv

Fremgangsmåde:
Skiven skal være tykkere end vi normalt skærer den!
En skosåls tykkelse, siges der i Toscana........
Brødet skal tilberedes med det samme medens det er varmt.

En lækker forret eller mellemmåltid evt. halve stykker og et stykke parmasanost med et par dråber aceto balsamico.
For at kunne nyde smag og aroma så drik et glas køligt vand til.
Er du foran fjernsynet eller med en god bog, så nyd det med en god vin.

Det egner sig også til en tur på grillen (pas på ikke at skærer for tynde skiver), hvorefter det serveres "smurt" med hvidløg, salt og en god extra jomfru olivenolie fra "Dante" eller med.........
se tips under bruschette :-)

BRUSCHETTA " PADANA"
Rist brødet. Skær et fed hvidløg over og gnid brødet, derefter drysser du lidt salt henover. Medens brødet endnu er varmt dækkes det med flager af parmigiano reggiano 12/14 mdr. tilsidst vædes med aceto balsamico (sursød og tykflydende).
Lad brødet hvile et par sekunder hvorefter du hælder en tynd stråle extra jomfru olivenolie henover
serveres med det samme.

BRUSCHETTA MED TOMATER
Rist brødet. Skær et fed hvidløg over og gnid brødet, "smør" med en stråle extra jomfru olivenolie, drys lidt salt henover, læg et par skiver tomater eller hakkede tomater på og drys basilikum henover.

BRUSCHETTA POVERA
Rist brødet. Skær et fed hvidløg over og gnid brødet, drys lidt salt henover og "smør" med en stråle extra jomfru olivenolie, serveres med det samme.

BRUSCHETTA & SKINKE ELLER LANDSPEGEPøLSE
Rist brødet. Skær et fed hvidløg over og gnid brødet "smør" med en stråle extra jomfru olivenolie og læg skinke eller landspegepølse henover.

BRUSCHETTA CAPRESE
Til 4 personer skal bruges:
Hvidløg - 8 blade basilikum - 250gr Mozzarella - 12 sorte oliven - 10 små tomater (blomme eller cherry)
Rist brødet. Skær et fed hvidløg over og gnid brødet.
Skær mozzarella i små firkanter, skær tomaterne i 4 dele, kom det hele i en skål med de sorte oliven og basilikum revet i små stykker med fingerne. Hæld extra jomfru olivenolie henover og drys lidt salt ved og bland det forsigtigt så de forskellige aromaer kommer sammen. Kom salaten på de 4 stykker ristede brød og hæld til sidst en tynd stråle jomfru oliven olie henover.


 



Det Italienske Torv
 
DET ITALIENSKE TORV.DK

 

kontrolrapport