www.detitaliensketorv.dk
 
 
  Det Italienske Torv

CANNELLONI MED RICOTTA OG SPINAT

Tilberedningstid ialt: ca. 1 time
Arbejdstid: 30 min.

Ingredienser 4 personer
pasta 250 gr (du kan købe den der bruges til lasagna)

Fyld:
500 gr frisk spinat (kan også bruges dybfrossen)
2 æg
100 gr parmigiano reggiano drys
400 gr ricotta
en anelse moskatnød i pulver,
salt og peber
dækkes med:
500 ml hvid sovs
50 gr parmigiano reggiano drys

Fremgangsmåde:
fyld: efter at have skyldet spinaten grundigt igennem kommes den direkte i gryden, spinaten koges i det vand der hænger ved fra sidste hold skyllevand, kom lidt salt ved. Spinaten afkøles hvorefter du presser den i hænderne således at al væske vrides fra.
Nu hakkes den fint med en kniv eller en hakkekniv (halvmåne). I en skål kommer du så:
den hakkede spinat, ricotta (smuldret), æg, muskatnød og parmigiano reggiano drys. Det tilpasses med salt og peber, blandes og æltes godt sammen.

Nu kan du gøre den hvide sovs klar. (lav den som du plejer til 3-4 personer)

et ovnfast fad gøres klar, sørg for at størrelsen kan rumme det hele:
Smør bunden med jomfru olivenolie eller smør, oversmør med 2-3 store skefulde hvid sovs.

pastaen: Når vandet til pastaen er i kog kommer du lidt salt i, pastafladerne kommes i, et par ad gangen så de ikke klister sammen. Skal koges i 1-2 min. hvorefter de tages op og lægges på et rent viskestykke hvor de tørrer.
Pastapladene skal nu fyldes, du tager en stor skefuld af spinatblandingen og fordeler den midt på pastafladen som rulles sammen til en cylinder, læg dem med sammenføjningen nedad i det ildfaste fad.
Når fadet er fyldt dækkes det hele med resten af den hvide sovs og som sidste hånd på værket drysses det hele med parmigiano reggiano.

Fadet sættes nu i en varm ovn (200 grader) hvor det skal stå i ca. 20-25 min, de sidste 5 min sætter du grillen til så, du får et smukt gratineret resultat.

opskrifter detitaliensketorv

Det Italienske Torv
 
DET ITALIENSKE TORV.DK

 

kontrolrapport