www.detitaliensketorv.dk
 
 
  Det Italienske Torv

KOGT FLøDE (PANNA COTTA) MED HINDBæR OG ACETO BALSAMICO

Dessert

Tilberedningstid ialt: 30 min. (afkøling 5 timer)
Arbejdstid: ca. 15 min.

Ingredienser 4 personer

Panna cotta:
½ lt piskefløde
160 gr puddersukker
3 blade husblade (6 gr)
1 stang vanille

Jordbær sovs:
200 gr hindbær (du kan bruge jordbær, blåbær eller blandet)
2 skefulde puddersukker

Til pynt:
50 gr hindbær
aceto balsamico

Fremgangsmåde:
Panna cotta: læg husblade i koldt vand 10 min.
Fløden hældes i en lille gryde, skær et rids langs vanille stangen og kom den i fløden sammen med 160 gr puddersukker og varm det under svag blus, uden at lade det koge, pres husbladene for vand og kom dem i fløden, rør indtil de er helt smeltet.
Herefter skal du si fløden, brug en lille si, hæld det hele i en retangulær form (eller små dessert forme) lad det stå til afkøling i mindst 5 timer på et koldt sted, de sidste par timer kan du sætte det i køleskabet.
15 min. før desserten serveres skal 200 gr jordbær og 2 skefulde puddersukker piskes til sovs i en blender.
Formen med panna cotta skal nu vendes på et fad. For at få din panna cotta ud af formen kan du holde den ned i kogende vand i
3-4 sekunder, hold fast i formen 2-3 cm i overkanten, med en kniv skærer du i omkredsen til ½ cm fra bunden af formen. Vend bunden i vejret og slå et lille slag for at få din panna cotta direkte ned på en tallerken eller et fad.
Pynt desserten med jordbær sovs, aceto balsamico og de sidste 50 gr jordbær.



Det Italienske Torv
 
DET ITALIENSKE TORV.DK

 

kontrolrapport