www.detitaliensketorv.dk
 
 
  Det Italienske Torv

KOGT FLøDE (PANNA COTTA) AL KOKOS MED CHOKOLADE SOVS

Dessert

Tilberedningstid ialt: ca.30 min. (afkøling 5 timer)
Arbejdstid: ca. 20 min.

Ingredienser 6 personer

Panna cotta:
400 ml piskefløde
120 gr sukker
300 ml kokosmælk uden sukker
8 gr husblade
2 skefulde kokosmel

Chokolade sovs:
100 gr 70% mørk chokolade
8 skefulde kokosmælk
6 teskefulde kokosmel

Fremgangsmåde
Læg husblade i koldt vand 10 min.
Fløden hældes i en lille gryde sammen med sukker, kokosmel og kokosmælk, varm det under svag blus indtil sukkeret er smeltet, uden at lade det koge, pres husbladene for vand og kom dem i fløden, rør indtil de er helt smeltet.
Hæld det hele i 6 små dessert forme ca.150 ml hver. De skal stå indtil de er helt kolde og derefter skal de i køleskabet 5 timer.

½ time før desserten skal serveres gøres chokolade sovsen klar.
Chokoladen skal rives og smeltes i en skål i vandbad, når det er smeltet kommer du kokosmælk i (skal være kogende), rør indtil det er glat og sluk for ilden.

For at få din panna cotta ud af formen kan du holde den ned i kogende vand i 3-4 sekunder hold fast i formen 2-3 cm i overkanten, med en kniv skærer du i omkredsen til ½ cm fra bunden af formen. Vend bunden i vejret og slå et lille slag for at få din panna cotta direkte ned på en tallerken. Hæld chokolade sovsen over og drys kokosmel på tallerkenen, skal serveres med det samme.




Det Italienske Torv
 
DET ITALIENSKE TORV.DK

 

kontrolrapport