www.detitaliensketorv.dk
 
 
  Det Italienske Torv

SORBETTO AL LIMONE I CITRON

Sorbetto er et meget antikt næringsmiddel, man kan finde dens spor helt tilbage til VII før Cristo i Kina. Grækerne betegnede den som "Gudernes drik" og de antikke romere tilberedte ofte denne forfriskning.
Midt år 700 ankom Sorbetto fra østen til Napoli og Venedig, hvor det stadig den dag i dag er tradition at drikke en "sorbetto" efter et godt måltid.

Tilberedningstid ialt: 12 timer (lav den evt. dagen før den skal serveres.)

Ingredienser 4 per personer

4 + 2 store friske citroner med tyk skræl
200 ml citronsaft
450 ml vand
1 æggehvide
200 gr sukekr
1 glas vodka

Fremgangsmåde:
Skær "hatten" af de 4 citroner, tøm dem for kødet, brug evt. en kniv med hakket blad og en teske. Når citronerne er tomme sætter du "hatten" på igen, pakker dem ind i staniol' og sætter dem i køleskabet. Citronkødet gemmes så du kan bruge saften.
I en gryde sætter du vand, sukker og skræl fra et par citroner til at koge, rør hele tiden (pas på ikke at skære i det hvide i citronerne da det vil give en bitter smag.) Når sukkeret er smeltet og vandet er lige ved at koge slukker du og sætter gryden til side til sukkervandet er koldt, herefter kommer du citronkødet ved, derefter skal du si det.

I mellemtide har du pisket æggehviden til skum, den kommer du forsigtigt i citronsaften som nu er helt kold og til sidst hælder du vodka i. Det hele skal nu i en skål som du sætter i fryseren, her skal den stå i en ½ time, derefter tager du det ud og rører kraftigt i det, hvorefter det sættes tilbage i fryseren.
Med mellem rum tages det ud af fryseren for at blive rørt i, indtil den har den ønskede konsistens.
Hvis æggehviden ikke blander sig med citronsaften med det samme gør det ikke noget for lidt efter lidt som det kølnes "forener" de sig.
Når citronkompotten er klar tager du de 4 citroner ud af køleskabet og fylder dem med kompotten, lukker hatten på igen, pakker dem hver for sig ind i staniol og sætter dem i 'fryseren.
Tages ud 10 min. før de skal serveres, du kan evt. serverer dem på et lille glas pakket ind i staniol.

 

SORBETTO AL LIMONE I GLAS

Tilberedningstid ialt: 2 dage før servering
Arbejdstid: ca. 30 min.

Ingredienser 4 personer

350 gr citroner eller: i tilfælde af overfølsomhed for mælk
500 gr acqua 850 ml vand
250 gr mælk 170 gr sukker
350 gr sukker 2 citroner

Fremgangsmåde:
Du river skallen af citronerne og sætter drysset til side, derefter presses saften ud. (citronerne skal være af bedste kvalitet)
Vand, mælk (eller kun vand) og sukker hældes i en gryde og under svag blus lader du sukkeret smelte, du skal hele tiden rører med en træske.
Når det er sirupsagtigt skal den revne citron og saften hældes i, du fortsætter med at rører lidt endnu, derefter lader du det koge under svag blus i ca.15 min. Nu kan du tage det af ilden og hælde det op i en glasskål hvor det skal stå og afkøle.
Når det er afkølet skal det i fryseren, med mellemrum skal det tages ud og du skal røre kraftigt i det, dette for at der ikke dannes "krystal" men, at det forholder sig glat.
Efter 2 dage smager du på den, den er nu dejlig frisk, smager og har en dejlig duft af citron.
Skal serveres i høj glas med lang teske.





Det Italienske Torv
 
DET ITALIENSKE TORV.DK

 

kontrolrapport