www.detitaliensketorv.dk
 
 
  Det Italienske Torv

MINESTRONE (GRØNSAGSSUPPE)

Tilberedningstid ialt: 80 min.
Arbejdstid: ca 30 min.

Ingredienser 6 personer

1½ lt vand
2 bouillion terninger (grønsager)
2 fed hvidløg
1 stort løg
2 kartofler (media størrelse)
50 gr tomater
3 selleri stilke
2 auberginer
2 gulerødder
50 gr friske bønner (eller 1 dåse borlotti bønner)
1 bundt hakket persille
4-5 blade basilikum
salt og peber
parmigiano reggiano drys og et stykke skorpe

Fremgangsmåde:
Du sætter 1½ lt vand over ilden, når det er nået kogepunktet kommer du 2 bouillion terninger og lidt salt i.
Alle grønsagerne skal gøres rene og skylles, løg og hvidløg skal grovhakkes. Auberginer, selleri stilke (fjern fibertrådene), tomater (uden kerner), gulerødder og kartofler skal skæres i små terninger. Det hele, sammen med bønnerne, skal nu ned i det kogende vand, hvor det under svag blus skal koge ca. 40-50 min.
Medens grønsagerne koger hakker du persille og basilikum groft, det kommes i suppen ca. 10 min. før det er færdig kogt.
Hvis du har gemt en skorpe fra din parmasan ost så kom et stykke i de sidste 10 min. Skorpen gøres først ren ved, at du skraper den med en kniv.
Til sidst smager du det til med salt og peber.
Når din minestrone er hældt på tallerkenen hælder du en tynd stråle extra jomfru olivenolie over samt parmasan drys.
I Italien spiser man ofte et stykke groft brød til, du kan også bruge et stykke ristet brød eller fuldkornsrugbrød.
Dette er en sund og lækker ret.



Det Italienske Torv
 
DET ITALIENSKE TORV.DK

 

kontrolrapport