www.detitaliensketorv.dk
 
 
   

PARMA IS

Som antipasto, dessert eller til en slapper

Tilberedningstid ialt: 12 ½ time
Arbejdstid: ca. 30 min.

Ingredienser 6 personer

330 gr parmigiano reggiano drys 24/26 mdr.
5 dl piskefløde
½ teskefuld chilli (frø)
en knivspids salt
parmaskinke

Fremgangsmåde:
Fløde, parmigiano reggiano drys, chilli og salt hældes i en tykbundet gryde, som sættes over ild i et vandbad.
Du skal hele tiden rører med en træske og når osten er helt smeltet tager du det af ilden.
Hæld ostecremen i en glasskål og sæt den til side indtil den er helt afkølet. Derefter hældes den gennem en si over i en form som sættes i fryseren.
Her skal den stå i 4 timer, med mellemrum skal cremen tages ud og du skal rører kraftigt i det, dette for at der ikke dannes "krystal" men, at den forholder sig glat.
Derefter skal den stå i endnu 4 timer, hvorefter den tages ud og piskes godt igennem, derefter sættes den tilbage i fryseren hvor den nu skal hvile i 4 timer. (ialt 12 timer).
Tages ud af fryseren 15 min før den skal serveres, skal piskes igennem og med en iskugleske skæres kugler ud som lægges i dessert glas med et par skiver parma skinke henover.
Skal serveres med det samme.




 
 
DET ITALIENSKE TORV.DK

 

kontrolrapport