www.detitaliensketorv.dk
 
 
  Det Italienske Torv

RISOTTO ALL`ARANCIA

Tilberedningstid ialt: 30 min.
Arbejdstid: 10 min.

Ingredienser 4 personer

350 gr carnaroli ris
800 ml grønsagssuppe (du kan bruge bouillion terninger)
1 appelsin
jomfru oliven olie (kan erstattes af smør)
1 løg
3 skefulde hakket purløg
30 gr parmigiano reggiano drys
½ - 1 dl hvid vin
salt og hvid peber

Fremgangsmåde:
Vask og skræl appelsinen med en kartoffelkniv, undgå at skære det hvide med, (det vil give en bitter smag) derefter presser du appelsinen. Skrællet skæres ud i tynde strimler som skoldes i lidt vand.
Hæld jomfru olivenolie i bunden af en dyb pande og svits det fint hakkede løg, kom risen ved og lad det svitse nogle minutter uden at brune.
Kom vinen ved og rør rundt med en træske et par minutter, når risen har suget vinen til sig kommer du appelsinsaften ved.
Kom grønsagssuppen ved lidt ad gangen og rør jævnligt (risen må ikke blive tør), skal stå på svag ild indtil det er kogt (ca. 15 min. på kogepunktet).
Pas på at risen ikke bliver til grød, risotto skal være "al dente".
Et par min. før det er færdigt kommes appelsinstrimlerne, det hakkede purløg og hvid peber i. Nu slukker du for ilden, kommer parmigiano reggiano drys og en stråle jomfru oliven olie henover.
Det serveres med det samme, du kan pynte med et par strimler appelsinskal, appelsinskiver og hakket purløg.


Det Italienske Torv
 
DET ITALIENSKE TORV.DK

 

kontrolrapport