www.detitaliensketorv.dk
 
 
  Det Italienske Torv

RISOTTO MED ASPARGES, HONNING OG VALMUEFRØ

Tilberedningstid ialt: 40 min.
Arbejdstid ca. 10 min.

Ingredienser 4 personer

300 gr vialone nano ris (carnaroli ris)
½ løg
1 fed hvidløg
300 gr asparges
700 ml grønsagssuppe (du kan bruge bouilion terninger)
60 gr parmigiano reggiano drys
jomfru oliven olie
kastanie honning
valmuefrø
salt og peber efter behag

Fremgangsmåde:
Den hårde del af aspargesen skæres fra derefter skylles de under rindende vand, læg dem på et stykke køkkenrulle så de tørres. De skal nu skæres i små stykker op til den grønne spids som skal forblive hel.

Hæld jomfru olivenolie i bunden af en dyb pande og svits det fint hakkede løg, hvidløg og det halve af aspargesen (ikke den grønne spids) kom risen ved og lad det svitse nogle minutter uden at brune.
Kom grønsagssuppen ved lidt ad gangen og rør jævnligt (risen må ikke blive tør), skal stå på svag ild indtil det er kogt (ca. 15 min. på kogepunktet).
Pas på at risen ikke bliver til grød, risotto skal være "al dente".
Ca. 5 min. før risen er færdig kommer du resten af aspargesen og de grønne spidser i, nu slukker du for ilden og kommer en stråle jomfru oliven olie henover og drysser parmigiano reggiano drys i.
Medens risen koger kommer du 4 skefulde kastanie honning i en lille gryde, når det begynder at syde kommer du 2 skefulde valmuefrø i, rør i det, sluk for ilden og lad det hvile.
Når risottoen er på tallerkenen hælder du honningen over.



Det Italienske Torv
 
DET ITALIENSKE TORV.DK

 

kontrolrapport