www.detitaliensketorv.dk
 
 
  Det Italienske Torv

RISOTTO MED JOMFRUHUMMER

Tilberedningstid ialt: ca. 50 min.
Arbejdstid: ca. 10 min.

Ingredienser 4 personer

320 gr carnaroli ris
2 glas grønsagssuppe (du kan bruge bouillion terninger)
1 flaske champagne (stue temperatur) (kan skiftes ud med en prosecco)
1 glas brandy eller cognac
jomfru olivenolie
12 jomfruhummer
50 gr smør
2 løg skalotteløg
1 bundt persille
1 fed hvidløg
salt og peber

Fremgangsmåde:
Du tager jomfruhummerne, fjerner hovedet og den sorte tråd (tarmen), kødet tages ud ved at du skærer ned i siderne af skallen, kødet lægges til side og skallen deles i små stykker som skal bruges til at lave suppe med.
Nu kommer du 3 skefulde jomfru oliven olie i en gryde og lægger skallen fra jomfruhummeren ved, det ristes og derefter kommes et fint hakket løg ved (det må ikke brunes) nu hælder du 1 glas brandy eller cognac i så det flammer op.
Herefter skal der 1 glas champagne ved, forlæng evt. med et glas varmt vand. Lad det hele koge under svag blus i 10 min., med låg på gryden. Til sidst smages suppen til med salt, si den fra i en skål og stil den til side.

Hæld jomfru olivenolie i bunden af en dyb pande og svits det fint hakkede løg, kom risen ved og lad det svitse nogle minutter uden at brune. Kom resten af champagnen ved lidt ad gangen og rør rundt med en træske til risen har suget champagnen til sig. Kom et glas suppe fra jomfruhummeren ved og efter nogle min. lidt ad gangen grønsags- og hummersuppen, rør jævnligt (risen må ikke blive tør), skal stå på svag ild indtil det er kogt (ca. 15 min. på kogepunktet).
Pas på at risen ikke bliver til grød, risotto skal være "al dente".

Medens risen koger skal kødet fra jomfruhummeren skæres i små stykker og steges gyldent på en pande med 2 skefulde jomfru olivenolie og et knust hvidløg, lad det stå et par min. og kom herefter hvid peber i efter behov og sluk for ilden.
Nu er risen færdig (al dente) så kommer du kødet fra jomfruhummeren i, rør forsigtigt, kom en lille klat smør i (eller en stråle jomfru olivenolie).
Når din risotto er på tallerkenen drysses hakket persille henover og pynt evt. med en hel jomfruhummer.

Det Italienske Torv
 
DET ITALIENSKE TORV.DK

 

kontrolrapport