www.detitaliensketorv.dk
 
 
  Det Italienske Torv

RISOTTO ALLA MIMOSE

Tilberedningstid ialt: 40 min.
Arbejdstid ca. 10 min.

Ingredienser 4 personer

350 gr carnaroli ris
800 ml grønsagssuppe (du kan bruge bouillion terninger)
500 gr asparges
20 gr smør
150 gr stracchino (blød ost)
1 løg
4 hårdkogte æg
2 glas hvid vin prosecco
½ glas jomfru oliven olie
40 gr parmigiano reggiano drys
peber

Fremgangsmåde:
Asparges kommes i en gryde med kogende letsaltet vand, de skal koge i 5-10 min. alt efter størrelsen. Når de er kogte tages de op, den grønne spids skæres fra og sættes til side.
Resten af aspargesen skal piskes til creme, brug din blender og kom evt. lidt væske fra aspargesen ved.
Hæld jomfru olivenolie i bunden af en dyb pande og svits det fint hakkede løg, kom risen ved og lad det svitse nogle minutter uden at brune. Kom vinen ved og rør rundt med en træske et par minutter til risen har suget vinen til sig.
Kom cremen fra aspargesen ved og derefter grønsagssuppen lidt ad gangen, der skal røres jævnligt (risen må ikke blive tør), skal stå på svag ild indtil det er kogt (ca. 15 min. på kogepunktet).
Pas på at risen ikke bliver til grød, risotto skal være "al dente".
Få minutter før risen er færdig kommer du stracchino i, rør forsigtigt, lad osten smelte og sluk for ilden. Nu kommer du smør og parmigiano reggiano drys i, rør stadig forsigtigt.
Til sidst skal blommen fra de hårdkogte æg skal gøres til "drys" brug evt. en kartoffelmoser eller hak blommerne med en kniv.
Pynt risen på tallerkenen med de grønne asparges spidse og æggeblomme drys.


Det Italienske Torv
 
DET ITALIENSKE TORV.DK

 

kontrolrapport