www.detitaliensketorv.dk
 
 
  Det Italienske Torv

RISOTTO MED ØL OG SPECK

Velegnet til ungdomsfest

Tilberedningstid ialt: ca. 30 min.
Arbejdstid: ca. 10 min.

Ingredienser 4 personer

320 gr canaroli ris
1 løg
700 ml grønsagsuppe (du kan bruge bouillion terninger)
330 ml mørk øl
150 gr speck terninger
jomfru oliven olie (kan erstattes med 30 gr smør)
100 gr ricotta
3 skefulde hakket persille
salt og peber

Fremgangsmåde:
Hæld jomfru olivenolie i bunden af en dyb pande og svits det fint hakkede løg med speck terningerne, kom risen ved og lad det svitse nogle minutter uden at brune. Kom øllet ved og rør rundt med en træske et par minutter til risen har suget øllet til sig.
Kom grønsagssuppen ved lidt ad gangen og rør jævnligt (risen må ikke blive tør), skal stå på svag ild indtil det er kogt (ca. 15 min. på kogepunktet).
Pas på at risen ikke bliver til grød, risotto skal være "al dente".
Et par minutter inden risottoen er færdig kommes ricotta i, du tilsætter peber såfremt du mener det er nødvendigt, til sidst smages det til med salt og når du har slukket ilden kommer du hakket persille i.



Det Italienske Torv
 
DET ITALIENSKE TORV.DK

 

kontrolrapport