www.detitaliensketorv.dk
 
 
  Det Italienske Torv

RISOTTO ALLA PARMIGIANA (parmasan ost)

Tilberedningstid ialt: 25 min.
Arbejdstid: 5 min.

Ingredienser 4 personer

400 gr carnaroli ris
1 lt ca. grønsagssuppe (du kan bruge bouillion terninger)
½ - 1 dl hvidvin
1 løg
jomfru oliven olie
100 gr parmigiano reggiano drys
20 gr smør
salt efter behag

Fremgangsmåde
Hæld jomfru olivenolie i bunden af en dyb pande og svits det fint hakkede løg, kom risen ved og lad det svitse nogle minutter uden at brune. Kom vinen ved og rør rundt med en træske et par minutter til risen har suget vinen til sig.
Kom grønsagssuppen ved lidt ad gangen og rør jævnligt (risen må ikke blive tør), skal stå på svag ild indtil det er kogt (ca. 15 min. på kogepunktet).
Pas på at risen ikke bliver til grød, risotto skal være "al dente".
Når risen er færdig slukker du ilden og kommer smør og parmigiano reggiano drysset i, rør let og server risottoen.


Det Italienske Torv
 
DET ITALIENSKE TORV.DK

 

kontrolrapport