www.detitaliensketorv.dk
 
 
  Det Italienske Torv

ROSA EMILIANA (parmasan rose)

Tilberedningstid ialt: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.

Ingredienser 4 personer

6 skiver parma skinke ikke for tynde
parmigiano reggiano 12/14 mdr.
aceto balsamico
100 gr rucola

Fremgangsmåde:
Fremgangsmåden er så at sige et kunst stykke.
For det første skal du få parma skinken skåret, så skiverne ikke er for tynde. årsagen er den, at du skal kunne rulle skiverne uden at de går i stykker, du skal starte fra den smalle ende og medens du ruller danner du en rose. Før de rulles skal skiverne deles i to ved at du skærer dem over på langs.
Du skal nu skære nogle skiver ost ud, brug en ostehøvl, skær 12 runde skiver og læg dem under "roserne" , 3 til hver tallerken. Bag rosen lægges rucola, parmigiano reggiano flager drysses over og til sidst pyntes med aceto balsamico tradizionale dråber.
Prøv at stoppe op et øjeblik, medens du anretter denne antipasto, og tænk på hvor lang tid det har taget før disse produkter er nået dit køkken, tænk på området hvor de kommer fra og hvor vigtig microklimaet i dette område er før disse produkter er værdige til at få benævnelsen D.O.P
Parma skinken som kun efter 12 mdr. er klar til smagsprøve, for ikke at tale om Parmigiano Reggiano som skal stå på lager under konstant kontrol i 12/14 mdr. og aceto balsamico som kun efter 12 eller 25 år har indhentet sin ligevægt og smag før den, efter streng kontrol, må kalde sig D.O.P

NYD DENNE ANTIPASTO MED ET GLAS LAMBRUSCO PROSECCO

 


 



Det Italienske Torv
 
DET ITALIENSKE TORV.DK

 

kontrolrapport