www.detitaliensketorv.dk
 
 
  Det Italienske Torv

SKALOTTELØG I ACETO BALSAMICO

Antipasto med skinke og salumi eller edsaget med stegt kød og fisk

Tilberegningstid ialt: 55 min
Arbejdstid : ca. 10 min

Ingredienser 4 personer

500 gr skalotteløg
30 g sukker (du kan erstatte med honning)
30 gr smør (kan erstattes med extra jomfru olivenolie, eller halvt af hvert)
50 ml aceto balsamico (skal være en sursød balsamico eller condimento)
2-3 laurbærblade

Fremgangsmåde:
For det første skal løggene gøres rene og skylles. I en gryde smeltes smørret og sukkeret hældes i lidt af gangen medens du rører med en træske. Efter 5 min. skal du komme aceto balsamico i og efter et par min. kommes løg og laurbærbladene ved.
Det skal nu stå på svag blus i ca. 40 min. (mere eller mindre, alt efter hvor store dine løg er), de første 20 min skal være med låg, derefter uden låg.
Hold øje med at der hele tiden er "sirup" ved (at de ikke bliver tørre), kom evt. lidt varmt vand eller suppe ved når du ser at det trænger.
Serveres koldt eller varmt.



Det Italienske Torv
 
DET ITALIENSKE TORV.DK

 

kontrolrapport