www.detitaliensketorv.dk
 
 
  Det Italienske Torv

SMÅ ARTISKOK FORME MED PARMIGIANO REGGIANO SOVS

Antipasto
Tilberedningstid ialt : ca. 1½ time
Arbejdstid: ca. 30 min.

Ingredienser 5 personer

artiskokpure':
2 citroner
4 artiskokker (artiskokker, hjertet skåret op i både kan købes dybfrosne)
2 store skefulde grøntsagsuppe (brug bouillion terninger)
1 løg
3 skefulde jomfru oliven olie
30 gr parmigiano reggiano drys
3 æg
salt og peber

hvid sovs:
20 gr mel
20 gr smør
150 ml mælk
muskatnød og salt
parmigiano reggiano sovs:
100 ml fløde
4 store skefulde parmigiano reggiano
salt og peber

parmigiano reggiano vafler:
5 store skefulde parmigiano reggiano

Fremgangsmåde:
Artiskokpure': artiskokkerne rengøres, de yderste blade hives af, stilken skæres bort lige under bunden og skægget i bunden fjernes med en skarp ske, bunden (hjertet) deles nu i 4 stykker. De klargjorte artiskokker skal lægges direkte i citronvand, da de ellers misfarves, brug 2 citroner skåret ud i både og læg dem i vand.

Løget hakkes meget fint og gyldnes i en dyb pande med 3 skefulde extra jomru olivenolie (de må ikke brunes), du skruer ned og tilsætter nu artiskokkerne som du i mellemtiden har skåret ud i små terninger. Det hele skal nu koge under svag ild i ca. 15-20 min, koges under låg, tilsæt af og til grøntsagsuppe eller varmt vand, så det ikke brænder på.
Når det er kogt og vandet er dampet fra tages det fra ilden, du skal nu lade det kølne af. Når det er afkølnet blendes det til du får en glat puré, du tilsætter evt. lidt suppe men, pas på, det må ikke blive flydende.
hvid sovs:
Den hvide sovs gøres klar, du smager den til med muskatnød og salt, den må ikke være for tyk, når den er færdig tages den fra ilden.
Sovsen blandes med artiskokpuréen, 30 gr parmigiano reggiano drys og 3 æg, det hele røres sammen til det er glat.
Nu skal 5 små kageforme smøres med extra jomfru olivenolie, pureén fordeles heri og sættes i den varme ovn (180 grader) hvor de skal stå i ca. 35-40 min.
parmigiano reggiano sovs:
Fløden hældes i en gryde, den må ikke koge men skal nå kogepunktet, nu hælder du parmigiano reggiano drysset i og rører indtil osten er smeltet, til sidst smages det til med salt og peber og sovsen er færdig.
parmigiano reggiano vafler:
På en brædepande lægger du bagepapir og drysser parmigiano reggiano på i 5 ringe ca. 10 cm diameter. Brædepanden kan du sætte i oven når de 5 forme med artiskokcompotten er færdig bagt og taget ud af ovnen.
Vaflerne tages ud når de har fået en gylden farve, de lægges hver på sin tallerken, artiskokkerne tages ud af formene og sættes direkte på vaflerne, du hælder derefter parmigiano reggiano sovsen henover og drysser til sidst hvid peber på tallerkenen (brug kværnen). Hvis du laver 2 extra vafler kan du knække dem i trekanter og bruge dem til at pynte dine "sformatini" med.

opskrifter detitaliensketorv.dk

Det Italienske Torv
 
DET ITALIENSKE TORV.DK

 

kontrolrapport