www.detitaliensketorv.dk
 
 
  Det Italienske Torv

ARTISKOKKER-SENNEP SYDET I OLIVEN OLIE

Kan spises ved et pålægsbord, ledsage kød, med en skål salat og et stykke parmigiano reggiano.

Tilberedningstid ialt: 30 min.
Arbejdstid: ca. 30 min.

Ingredienser 4 personer

8 artiskokker (skal være friske)
50 gr mel
2 æg
1 skefuld gær i pulver
1 skefuld hakket persille
2 skefulde sennep
jomfru oliven olie og salt

Fremgangsmåde:
Artiskokkerne rengøres, de yderste stive blade hives af, stilken skæres bort et par cm fra bunden, til sidst deler du artiskokkerne i 8 stykker.
Pastaen gøres klar: du kommer æg, mel og sennep i en skål og pisker det godt, medens du pisker kommer du en skefuld oliven olie og gær i. Skulle pastaen blive for stiv kommer du 1-2 skefulde lunken vand i, hvis omvendt kommer du lidt mel i.
Nu kommer du artiskokkerne i, vend dem rundt i pastaen så de dækkes med pastaen derefter lader du dem stå nogle mininutter så pastaen hænger ved. Til sidst kommer du persillen i og vender det igen.
På en pande varmer du jomfru oliven olie og en efter en kommer du artiskokkerne i, pas på at de ikke hænger sammen.
Når de er gyldne tager du dem op og lægger dem på et par stykker køkkenrulle.
Til sidst drysser du lidt salt henover og evt. hakket persille. Skal serveres varm.

(Du kan også bruge opskriften uden sennep og gær.)


Det Italienske Torv
 
DET ITALIENSKE TORV.DK

 

kontrolrapport