www.detitaliensketorv.dk
 
 
  Det Italienske Torv

KARTOFFELSMOS MED PARMIGIANO REGGIANO

Tilbehør

Tilberedningstid ialt: 55 min.
Arbejdstid: ca. 15 min.

Ingredienser 4 personer

1 kg kartofler (helst samme størrelser og ikke for store)
300 ml mælk (evt. 150ml mælk og 150ml fløde)
80 gr smør
2-3 skefulde parmigiano reggiano drys (eller efter behag)
moskatnød
salt

Fremgangsmåde:
Kartoflerne gøres rene og kog dem med skræl i saltvand. Når de er kogte pilles de og moses. Mosen kommes tilbage i den endnu varme gryde og medens der røres med en træske kommer du smøret i (skåret i terninger), mælken som skal være kogende hældes i lidt efter lidt, når mosen er færdig, den må ikke være for flydende, kommer du lidt moskatnød drys i.
Til sidst (efter at have slukkes ilden) kommes 2-3 skefulde parmigiano reggiano drys og salt i (efter smag og behag).
Jeg bruger også at rører en rå æggeblomme i efter at have slukkes ilden.


Det Italienske Torv
 
DET ITALIENSKE TORV.DK

 

kontrolrapport