www.detitaliensketorv.dk
 
 
  Detitaliensketorv.dk

Parmigiano Reggiano D.O.P. " Ostens Konge "

Denne ost er i sig selv historie, dette er en ost som ikke har hverken søster eller broder, den er enebarn. Det er en ost som desværre, udover området hvorfra den stammer, ikke altid serveres for dens værdier men ofte kun for at være en ost som man drysser over pastaen. Lær denne ost at kende og ...
Parmigiano - Reggiano kan prale af sine antikke forfædre fra den romerske tidsalder, hvor man satte stor pris på en ost som havde ry for at være en "Parmigiana" (kvinde som stammer fra Parma).
La "Parmigiana" havde samme karakteristiske smag som den nuværende Parmigiano - Reggiano, der bearbejdes på samme måde som i romertiden.
Det er det geologiske område som gør sit til at foderet til køerne, som kun må bestå af frisk vegetabilsk føde, giver mælken den værdifulde forskel der er i forhold til mælk der kommer fra andre områder. Derfor kan Parmigiano Reggiano ikke efterlignes. Området D.O.P er Modena, Reggio Emilia, Parma.
Parmigiano Reggiano kan ikke laves hvis fodret ikke består af usprøjtet græs eller hvis køerne får kraftfoder, da det vil kunne påvirke lageringsproces og smag. Gennem århundrede har man stolt bevaret den noble kunst at lave osten med mælk, caglio (osteløbe) og ild.
Der bruges 500kg råmælk til en form på ca. 35kg, til 1 kg ost bruges 16 liter mælk.
Dens værdier modnes gennem lagringsprocessen som skal være på mindst 12 mdr.
'Efter 24-48 timer under lagringsprocessen er laktosen, ved hjælp af mælkesyren, forsvunden.
Osten ligger på dertil indrettede hylder, den bliver registreret med et nummer som bl.andet viser datoen da den blev lavet.
Flere gange årligt bliver la "Parmigiana" analyseret og som garanti for ostens oprindelse og kvalitet bliver den stemplet med LOGO fra consorzio Parmigiano - Reggiano.

Gennem lagringsprocessen forsvinder laktosen (mælkesukker), derfor råder man små børn og hvem der er allergisk overfor mælkeprodukter at spise Parmasan,
La " Parmigiana " er let fordøjelig og rig på kalk, tilrådeligt for unge i voksealderen op til 25/30 år da den bidrager til forebyggelse mod osteoporosi.
Det siges at parmasan er den ost som, efter modermælken, er den mest komplette.
Alle der dyrker sport både unge og ældre kan nyde stor glæde af denne "håndmad"
Proteinindholdet svarer til:
185 gr. oksekød
225 gr. ørred
190 gr. svinekød
fordøjelig 45-60 min (mod kød 4 timer)

Detitaliensketorv.dk
 
DET ITALIENSKE TORV.DK

 

kontrolrapport