www.detitaliensketorv.dk
 
 
  Detitaliensketorv.dk

Saba

"Saba" druerne til denne most skal stamme fra druemarker "vigneti" i området Emiliana, disse vigneti skal, efter loven være registreret for værende vigneti (D.O.C. - D.O.C.G.) bevis for typisk geografisk område.
Druerne som bruges skal være med min. 17,5% sukkerindhold. Druerne "Trebbiano" eller "Lambrusco" presses og mosten hældes i åbne kar uden tilsætning af nogen art, den bliver langsomt kogt, ca. 30 timer til den er forvandlet til en karamel- og cremagtig substans.
Lagringsprocessen foregår under kølig og tør atmosfære i mindst 6 måneder, hvorefter det hældes på flasker. Som det fremkommer under afsnittet om Balsamico så er "Saba" en sød cremagtig dressing som blev brugt for flere hundrede år siden.

Historien fortæller at om vinteren i gamle dage fyldte børnene nyfalden sne i et glas og hældte "SABA" henover...så havde de en is.....
Efter stegning af kød kan du afslutte med at hælde saba over panden. Du kan bruge den i salat, hælde den over frugtsalat, du kan bruge den over osten (parmesan), ostekager, til dessert, kager, panna cotta, henover is og jordbær.
Saba kan bruges til saftevand som drikkes koldt, eller du kan tage et glas med knuste isterninger og hælde saba henover, en cocktail-ske og så kan du tage en afslapper eller hygge dig med venner i haven.
Saba kan holde sig udenfor køleskabet. Efter at være åbnet, kan der forekomme bundfald i flasken, det har ingen betydning.

Detitaliensketorv.dk
 
DET ITALIENSKE TORV.DK

 

kontrolrapport